Kid ‘ s coffee company peddles ved at pedalere


Som den vigtigste indehaver af Talte Café, 13-år-gammel Alec Olson har været at træde i pedalerne og salg denne sommer, der serverer nitrøse kolde bryg og root beer flyder til fællesskabet fra sin cykel, drikke vogn. Måske River forests yngste iværksætter, Olson styrer både forretningen og cyklen fremad.

“Vi besluttede, at vi ville komme ind på det naturlige koldbryggemarked, da det er et af de hurtigst voksende markeder,” sagde Olson fra caf marketens Oprindelse.

Altid på udkig efter at diversificere sin portefølje tilføjede den stigende ottende grader root beer og root beer floats til menuen for at mætte yngre kunder, mens de arbejdede block party circuit. Spoke Caf.kilder sodavand fra Chicago-baserede filberts gamle tid Root Beer, hvilket gør rutinemæssige køb af to tre-gallon-kegs.

“Ikke alle sælger rodøl af tønde,” sagde Olson.

Isen kommer i øjeblikket fra købmanden, men Olson, altid ivrig efter at slå partnerskaber op, håber at lande Forest Park ‘ S bro .n Co.Ice Cream Parlor som leverandør.

Sputnik Coffee Company, der ligger i Chicagos Back of the yards-kvarter, leverer Spoke Caf’s ‘ s cold Bre., som Olson serverer om morgenen til pendlere og opretter butik nær Togstationer.

Cykelens vogn er udstyret med en serveringshane samt opbevaringsrum til kegs og nitrogen. Olson betalte halvdelen af prisen på den specialiserede cykel, som havde en pris på omkring $500, ved hjælp af penge, som hans bedsteforældre gav ham til jul.

Den anden halvdel kom fra en kapitalinvestering foretaget af hans forældre, der hjælper Olson med at underskrive kontrakter og skaffe udstyr. Olson kreditter til sin far for at hjælpe med virksomhedens økonomistyring og hans mor Talte Café sociale medier, hvor han stillinger caféen er steder, for den uge hver søndag.

Hans forældre giver også noget tilsyn i salgstiden.

“Han kan gøre det alene,” sagde Olsons mor Misty. “Men der er en lille del af mig, der ikke vil have, at han sidder derude alene.”

Hendes søn gør stort set alt andet, hun sagde. Olson viser rutinemæssigt skarpheden hos en erfaren professionel og tager de nødvendige skridt til at legitimere Caf .en, herunder opbygning af et websiteebsted. Kunder kan købe T-shirts Embla .oned med Spoke Caf.logo, som blev modelleret efter et cykelhjul, på hjemmesiden.

“Logoet, min fætter kom med,” sagde han. “Hun er lærer.”

For at sikre, at Caf .en opfylder juridiske standarder, fik han en forretningstilladelse i River Forest, hvilket krævede, at han fuldt ud forsikrede Spoke Caf.. Olson er også i færd med at få en forretningstilladelse til Oak Park. Han har allerede modtaget certificering til at håndtere mad.

“For at få madhandlerens licens skal maden opbevares i et kommercielt køkken,” sagde Misty Olson.

Som held ville have det, River Forest har et kommercielt køkken. Spoke Caf.lejer køleplads i køkkenet for at opbevare letfordærvelige ting i overensstemmelse med certificeringsstandarder.

Spoke Caf has har været en pricy opstart for 13-åringen. Med udgifter til forsikring, lejeplads, forsyninger, skatter og forretningsudgifter har Caf .en endnu ikke fået overskud.

“Vi klarer os bedre, end vi troede, vi ville,” sagde han. “Vi gør omkring en 30 Til 40 procent margin.”

Når Caf .en bliver rentabel, har Olson ikke til hensigt at lomme hele overskuddet selv. Hellere, han håber at donere 10 procent til en lokal velgørenhed, citerer Beyond Hunger som sin valgte organisation.

Spoke caf.er langt mere end bare et sommerjob for Olson, der har til hensigt at begrænse sin arbejdsplan til .eekender, når skolen starter. Han er også ufortrødent af udsigten til koldt vejr. Han tager årstidsskiftet i skridt ved at lede efter passende substitutioner for koldt bryg og flyder.

“Hvis vi kan finde ud af en måde at få denne [cykel] til at gå på sne, tænker vi måske på at finde en måde at sælge varm chokolade og måske varm kaffe.”