Indbydende Hvid Kran


Creativehite Crane Creative Thai og Sushi, 819 S. Harlem Ave. i Forest Park, åbnede stille i sidste uge. Bee og Sinchai Suptaveeying, mand-og-kone duo bag den længe ventede åbning velkommen kunder i deres fuldt renoverede restaurant plads og begyndte at der serverer retter, der er født ud af de familiemæssige bånd og årtier brugt på at arbejde i den gastronomiske branche.

Et iøjnefaldende håndmalet vægmaleri, med en sedge af dansende hvide kraner på en lyserød væg, forankrer den ellers dæmpede, endnu moderne spisestue. Burst af farve på restaurantens nordvæg fungerer som en reklame for, hvad Whitehite Crane sigter mod at opnå gennem deres køkken.

“Kreativ er nøgleordet i vores navn,” sagde Sinchai. “Vi laver ikke bare traditionelle thailandske. Vi kan godt lide at tilføje et kreativt touch på vores retter-som at lave Pad Khee Mao spaghetti eller Udon noodle Pad Thai.”

Disse subtile vendinger på tradition er kernen i menuhite Crane ‘ s menu. En farverig crudo med et sortiment af sashimi grade fisk inkluderer også tilføjelser af både knasende sort salt og lysegrøn spiselig tang kaldet .akame.

“Det sorte salt er den vigtigste ingrediens i crudo,” sagde Sinchai. “Den crunch gør skålen.”

“Min mand kan lide grønne, men jeg kan godt lide lidt tang med min friske fisk,” chimed i Bi. “Så vi lægger lidt af begge i crudo.”

Det lyse og sommerlige fad afspejler samarbejdet mellem Suptaveeyings, men tingene holdes adskilt i Whitehite Crane køkken. Bee håndterer al cookingok-madlavning på den ene side af køkkenet, mens Sinchai laver sushi på den anden.

Bee voksede op i Nan, Thailand forkælet på sin bedstemors gode madlavning. Hendes mor elskede også at lave mad og holdt sin datter godt fodret.

“Min bedstemor og mor elskede begge at lave mad og havde meget specielle opskrifter, men jeg ville aldrig lære at lave mad,” sagde Bee. “Men da jeg kom til USA på en studerende visum det var meget dyrt at spise i restauranter. Så jeg lærte mig selv at lave thailandske nudler for at spare penge.”

Den budgetbevidste kok blomstrede ind i en kok og blev medejer i en duo af Chicago-baserede restauranter, herunder Thai Spoon og Sushi in The Loop. I dag, hun er primært fokuseret på at servere et afbalanceret udvalg af traditionelle og kreative ris, nudler og karrybaserede retter på Whitehite Crane.

Sinchai, voksede op i Bangkok, kom til Usa i 2000 og har samlet mere 20 års restaurant-oplevelse. Han begyndte at arbejde som opvaskemaskine, arbejdede sig op ad den kulinariske stige og fortsatte i sidste ende med at træne under japanske sushikokke i Colorado. Han bruger sin uddannelse til at bringe farverige og kreative sushi muligheder til menuhite Crane menu. Sinchai ‘s orange-hued” Tigger Roll ” indeholder rejer tempura, avocado, masago, laks, ikura og en generøs dryss af wispy bonito flager.

Selvom mand-og-kone-teamet har dybe rødder i den kulinariske industri, købte de Harlem Avenue. ejendom som en investering i 2018 med det formål at styre bygningen for ejerne af mors sted.

“Dette var ikke plan A, men alt sker af en grund.”sagde Sinchai. “Den tidligere lejer lukkede restauranten på grund af COVID, og vi indså, at det ville være svært at finde en ny lejer, så vi byggede vores egen restaurant.”

Beboere har været ivrigt foregribe åbningen af hvid kran. Mens ejerne er glade for at have åbnet deres døre, håber de, at samfundet vil være tålmodig med deres unge forretning. På grund af den brede personalemangel i branchen er Suptaveeyings alene i restauranten for tiden. Mens de har venner, der er villige til at slå ind i travle tider, Bee og Sinchai laver al madlavning, mens de samtidig venter på borde og håndterer telefonerne.

“Vi vidste ikke meget om samfundet, da vi købte stedet, men vi forelsker os i folket her.”sagde Bee. “Det minder mig om min lille landsby, da jeg var lille. Alle arbejder sammen for at hjælpe folk med at lykkes.”

Creativehite Crane Creative Thai og Sushi er åben syv dage om ugen fra 11 AM til 9 pm